Hometarkastus

Koiran käyttö perustuu koiran hyvään hajuaistiin. Koirani on opetettu ilmaisemaan yleisimmät kiinteistöissä kasvavat homeet ja sädesienet. Homekoira haistaa kosteiden kasvuvaiheessa olevien vaurioiden lisäksi myös kuivuneet kosteusvauriot, jotka voivat olla yhtälailla terveysriski.

Ennen tarkastusta omat lemmikit tulee siirtää pois etsittävistä tiloista, samoin lemmikkien ruuat ja lelut. Herkästi särkyvät esineet täytyy siirtää koiran kulkureiteiltä. Huonekalut siirretään siten, että koiralla on vapaa pääsy seinän vierustoille. Likaiset pinnat, esimerkiksi kylpyhuoneessa kannattaa puhdistaa niin, ettei niillä ole mikrobikasvustoa. Ilmastoinnin on hyvä olla normaalilla tasolla.

Homevainu - HometarkastusHomevainu - Hometarkastus

Asiakas voi seurata homekoiratutkimusta, mutta koiralle tulee antaa työrauha.

Homekoira paikantaa mikrobiperäisenhajun lähteen, jolloin jatkotutkimukset ja korjaukset voidaan kohdistaa oikealle alueelle. Homeongelmiin perehtynyt rakennusalan ammattilainen tai sisäilma-asiantuntijan apua kannattaa hyödyntää tutkimus ja korjaus suunnitelman laatimisessa.

Homekoira voi paikantaa homevauriota rakennusten lisäksi myös asuntovaunusta, autosta tai veneestä.

Homevainu - HometarkastusHomevainu - Hometarkastus

Koulutus

Olen valmistunut homekoiraohjaajaksi helmikuussa 2014 Keski-Pohjanmaan maaseutuopistosta Kannuksesta. Koulutukseen sisältyi koirankouluttamisen lisäksi mm. rakennustekniikkaa ja mikrobiologiaa. Koiriani olen kouluttanut usean vuoden ajan eri lajeissa. Harrastamme mm. tottelevaisuutta, agilitya ja jäljestystä. 

Työkaverina minulla on belgianpaimenkoira tervueren Joonas.
Joonas on tasotestattu homekoiraohjaajakoulutuksen yhteydessä.